Recital de poezie “Porni Luceafărul” pe scena Dramaticului gălățean

Recital de poezie “Porni Luceafărul” pe scena Dramaticului gălățean

Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați găzduiește RECITALUL DE POEZIE “PORNI LUCEAFĂRUL”, ce îi este dedicat poetului național Mihai Eminescu la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul va avea loc marți, 15 ianuarie 2019, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, iar intrarea va fi liberă.

Recitalul se bucură de participarea extraordinară a actorului și regizorului STELIAN PREDA, care va susține un moment artistic de ținută.

“Este o bucurie și o onoare pentru teatrul nostru să devină spațiul de celebrare a marelui Mihai Eminescu, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa. Nu trebuie să uităm că Eminescu a avut o relație specială cu teatrul gălățean, în vremurile în care Fani Tardini clădea aici o trupă profesionistă de actori, punând bazele Dramaticului de astăzi. Invităm gălățenii la această sărbătoare a poeziei, care le va prilejui întâlnirea cu Stelian Preda, unul dintre actorii importanți ai teatrului românesc, care l-au jucat cu mare succes pe poetul național”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic “Fani Tardini”.

Invitații speciali ai serii sunt ZANFIR ILIE, directorul Bibliotecii Județene “V. A. Urechia” din Galați, și CEZAR AMARIEI, jurnalist și scriitor.

Prezentatorul evenimentului va fi LUIZA MARIA APOSTOLACHE, elevă a Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați.

Despre Stelian Preda

Stelian Preda, actor și regizor cu o carieră de peste 50 de ani, a interpretat peste 200 de roluri în teatru, film și TV. A absolvit, în 1959, Institutul de Artă Cinematografică și a fost coleg cu Florin Piersic, Leopoldina Bălănuță, Margareta Pogonat, Ion Dichiseanu și Adela Mărculescu. A jucat pe scena teatrelor din Botoșani și Bacău, pe care le-a și condus, și a participat la numeroase turnee în România și în Europa, toate cu deosebite aprecieri din partea criticii. Printre rolurile sale memorabile se numără Mihai Eminescu, în spectacolul „Porni Luceafărul”.

Distribuie:
20.01.2019 - AMADEUS de Peter Schaffer
20 Ian, 2019 20.01.2019 - AMADEUS de Peter Schaffer

Regia: Cătălin Vasiliu
Distributie: Cristian Gheorghe / Ionuț Alexandru Moldoveanu, Vlad Volf, Flavia Călin, Dan Căpățână, Liliana Lupan, Ciprian Brașoveanu, Vlad Ajder, Cristina Uja Neagu, Elena Ghinea, Oana Mogoș
Durata spectacolului: 1 h 45 min

Credem ca, fara indoiala, numele acestei mari actrite care a marcat intr-un mod evident inceputurile teatrului in urbea noastra merita cu prisosinta locul cel mai privilegiat in constiinta culturala pe care Teatrul Dramatic este dator sa o pastreze vie.

newsletter

Galati, Strada Domneasca, nr. 59,

0236 412745

Real Time Web Analytics